Pštrosí vejce a kaše s karamelizovanou cibulí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Pštrosí vejce:
4 vejce natvrdo
500 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
3 žloutky
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
čerstvě namletý pepř
Kaše:
1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na kostky
2 cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
olivový olej
větší hrudka másla
pár snítek rozmarýnu
8 lžic mléka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.

  2. Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.

  3. Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat

  4. Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte. Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!