Voňavé kuřecí paličky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce pomerančové šťávy
- 6 kuřecích paliček
- sůl
Postup Voňavé kuřecí paličky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme chilli omáčku s pomerančovou šťávou, nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C.
Podáváme s bagetou, samostatné nebo s dipem.