Voňavé kuřecí paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce červené kari pasty
4 stroužky česneku
4 lžíce pomerančové šťávy
6 kuřecích paliček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme chilli omáčku s pomerančovou šťávou, nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.

  2. Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C.

  3. Podáváme s bagetou, samostatné nebo s dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!