Krůtí guláš Pikant
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- vykostěné horní krůtí stehno
- olej
- 2 cibule
- 100 g klobásy Chorizo
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- rozmarýn
- feferonka
- sterilovaná kapie
- popřídě hladká mouka na zahuštění
Postup Krůtí guláš Pikant
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. (Z kostí můžeme připravit vývar, kterým potom maso podléváme.)
V kastrolu rozpálíme olej, na něm dozlatova osmažíme na kostičky nakrájené cibule, přidáme maso a za stálého míchání necháme na prudkém ohni zatáhnout. Příkon zmírníme, maso osolíme, přidáme pepř, rozmarýn, mletou papriku a na kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme dusit pod pokličkou, až je maso měkké, podle potřeby doléváme vývar.
Ke konci dušení můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou v trošce studené vody, ale můžeme také nechat jen malinko vydusit šťávu a nezahušťovat. V této fázi přidáme sterilovanou kapii a gulášek ochutnáme. Pokud se nám zdá málo pikantní, přidáme nasekanou feferonku a ještě chvíli provaříme. Na talířích pak guláš posypeme pokrájenou jarní cibulkou a podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží.