Polévka z červené čočky a pórku
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší pórek
- 1 hrnek červené čočky
- hrst sušené předsmažené cibule (lze nahradit syrovou)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička polévkového koření (podravka či obdobné žluté)
- zakysaná smetana
- trochu másla
- lžíce oleje
- sůl
Postup Polévka z červené čočky a pórku
Postup přípravy receptu
-
Na másle a oleji lehce osmahneme očištěný a na proužky nakrájený pórek a tenké plátky česneku, přidáme sušenou cibuli. Krátce společně orestujeme, vmícháme propláchnutou čočku, polévkové koření a zalijeme vodou.
Odkryté vaříme na mírném ohni cca 15 min. Dle chuti případně dosolíme.
Na talíři zdobíme lžíci zakysané smetany a předsmaženou cibulkou.