Polévka z červené čočky a pórku

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší pórek
1 hrnek červené čočky
hrst sušené předsmažené cibule (lze nahradit syrovou)
2 stroužky česneku
1 lžička polévkového koření (podravka či obdobné žluté)
zakysaná smetana
trochu másla
lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a oleji lehce osmahneme očištěný a na proužky nakrájený pórek a tenké plátky česneku, přidáme sušenou cibuli. Krátce společně orestujeme, vmícháme propláchnutou čočku, polévkové koření a zalijeme vodou.

  2. Odkryté vaříme na mírném ohni cca 15 min. Dle chuti případně dosolíme.

  3. Na talíři zdobíme lžíci zakysané smetany a předsmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!