Perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Ingredience na těsto:
- 180 g hladké mouky
- 130 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 polévková lžíce perníkového koření
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- Ingredience na krém:
- 200 g másla
- 200 g mascarpone
- 3–4 lžičky skořice mleté
- 2 lžíce extra jemného moučkového cukru
- povidla Hamé podle chuti
Postup Perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s kořením, pečicím práškem, kakaem a špetkou soli. Na chvíli odložíme a mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Prošleháme mléko s vejci
K utřenému máslu postupně po dávkách přidáváme mouku a mléko s vajíčky a zašleháme. Takto postupně vypracujeme řidší těsto.
Plechovou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Každý košíček naplníme těstem zhruba do tří čtvrtin. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
Na přípravu krému nejprve důkladně vyšleháme máslo, nejlépe až 10 minut. Teprve potom začneme po lžících zašlehávat mascarpone a postupně také skořici a cukr. Krém naplníme do cukrářského kornoutu se zdobičkou a naneseme na upečené cupcakes. Nakonec ještě poprášíme skořicí. Pokud chceme přidat povidla, uděláme nahoře do těsta malý otvor a naplníme povidly. Teprve potom ozdobíme krémem.