Kynuté kokosové rohlíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 350 g polohrubé mouky + mouka na vál
- 50 g kokosové mouky
- špetka soli
- špetka cukru na droždí
- citronová kůra z půlky citronu
- 3 lžíce medu
- 5 lžic vlahého másla
- 250 ml kokosového mléka (vlahé)
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 1 sáček sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
- Náplň:
- asi 80 g kokosu
- asi 50 g vlahého másla
- med
- Na potření:
- rozšlehané vajíčko s troškou vody
Postup Kynuté kokosové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme prosátou mouku a doprostřed uděláme důlek, kam vsypeme sušené droždí nebo rozdrobíme čerstvé. Na droždí dáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme dokulata, potřeme vlahým máslem a jemně posypeme kokosem, trochu pokapeme medem. Pak rozdělíme na 8 dílků. Rohy každého dílku přehneme dovnitř a stočíme. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s troškou vody.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova. Upečené rohlíčky pocukrujeme.