Závitky plněné směsí z vinné klobásy
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřového masa (nebo i jiného)
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- Solamyl
- olej
- Na směs:
- 1 vejce uvařené natvrdo
- tak 400 g vymačkané vinné klobásy
- 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
- menší cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 2 lžičky worcesteru
- sůl
Postup Závitky plněné směsí z vinné klobásy
Postup přípravy receptu
-
Masové plátky hodně naklepeme přes umělohmotný sáček, osolíme, opepříme a necháme odpočívat, než si uděláme směs.
Vinnou klobásu si vymačkáme ze střívka do misky, dáme worcester, nadrobno nakrájenou papriku, cibuli a rajče, nastrouháme sýr s vajíčkem uvařeným natvrdo, všechno smícháme a je-li třeba osolíme.
Poté natřeme na plátky masa, zavineme (jako ptáčky) a ovážeme nití. Do kastrolu si dáme olej, na něm osmažíme 2 cibule, na ní dáme zprudka osmažit po obou stranách závitky, podusíme, aby maso pustilo šťávu, pak zalijeme vodou, aby maso bylo potopené a dusíme, dokud není maso měkké.
Nakonec rozmícháme Solamyl v trošce vody, nalijeme na závitky a vaříme, dokud se šťáva nezahustí, pak je hotovo.