Můj dietní boršč
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g kuřecí maso
- 2 červené řepy
- 6-8 mrkví
- 1/2 celeru (až 1 celer - dle velikosti)
- 2 menší petržele
- 1-2 velká cibule
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
- Petrželová nať
- libeček
- nové koření celé
- černý pepř celý
- bobkový list
- sůl
- citronová šťáva – dle chuti
- voda dle množství
Postup Můj dietní boršč
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájím na kousky a dám vařit do mírně osolené vody. Počkám až maso zpění a posbírám lžíci sraženou bílkovinu plavoucí na povrchu, poté vložím všechnu očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu,koření, libeček a dám vařit do změknutí cca 25- 30 minut.
Hotovou polévku dochutím solí a citronovou šťávou, vložím posekanou petrželovou nať a na talíři přidám lžičku bodlákového nebo olivového oleje.