Můj dietní boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g kuřecí maso
2 červené řepy
6-8 mrkví
1/2 celeru (až 1 celer - dle velikosti)
2 menší petržele
1-2 velká cibule
4 brambory
4 stroužky česneku
Petrželová nať
libeček
nové koření celé
černý pepř celý
bobkový list
sůl
citronová šťáva – dle chuti
voda dle množství

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kousky a dám vařit do mírně osolené vody. Počkám až maso zpění a posbírám lžíci sraženou bílkovinu plavoucí na povrchu, poté vložím všechnu očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu,koření, libeček a dám vařit do změknutí cca 25- 30 minut.

  2. Hotovou polévku dochutím solí a citronovou šťávou, vložím posekanou petrželovou nať a na talíři přidám lžičku bodlákového nebo olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!