Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 jehněčí žlázy
1 dl mléka
2 dl rajčatového pyré
4 lžíce francouzské hořčice
sůl
pepř
3 lžíce oleje
1 dl vývaru (ne bujón)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 dl mléka
1 lžíce hladké mouky
olej
ocet",

Postup přípravy receptu

  1. Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny.

  2. Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť.

  3. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút.

  4. V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť.

  5. Odstavíme a ochutíme jemne octom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!