Můj segoš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg libového bůčku bez kostí
- 2-3 velké cibule
- 2x 0,7 sterilovaného zelí (sladkokyselého)
- 3 stroužky česneku
- 300-400 g žampionů
- 150-200 g sušených švestek
- 60 g sádla
- 1 smetana ke šlehání
- 1 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- paprika
- koření dle chuti a libosti
Postup Můj segoš
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2x2 cm) nakrájené maso a orestujeme. Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut.
Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou..
Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..