Můj segoš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg libového bůčku bez kostí
2-3 velké cibule
2x 0,7 sterilovaného zelí (sladkokyselého)
3 stroužky česneku
300-400 g žampionů
150-200 g sušených švestek
60 g sádla
1 smetana ke šlehání
1 PL hladké mouky
sůl
pepř
mletý kmín
paprika
koření dle chuti a libosti

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2x2 cm) nakrájené maso a orestujeme. Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut.

  2. Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou..

  3. Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!