Výborné langoše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300-400 g polohrubé mouky
- 50 g droždí
- 2 dcl mléka
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 2 lžíce rozpuštěné hery
- 1 vejce
- olej na smažení
- 2 stroužky česneku
- kečup
- 150 g strouhaného sýra
Postup Výborné langoše
Postup přípravy receptu
-
Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme vykynout kvásek.
Do misky dáme mouku, sůl, rozpuštěnou heru a vejce, přidáme kvásek a zpracujeme těsto.
Těsto nesmí být příliš husté, necháme vykynout.
Vyválíme placky a rukou vytáhneme střed, tak aby střed byl tenčí než okraje.
Necháme trochu nakynout a usmažíme na rozpáleném oleji.
Potřeme česnekem přidáme kečup a posypeme sýrem.