Mramorové čokoládové kostky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g hořké čokolády
- 100 g másla nebo margarínu
- 3 vejce
- 1 a ½ dl krupicového cukru
- ½ lžíce vanilínového cukru
- 2 dl hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
Postup Mramorové čokoládové kostky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200°C. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte je do kastrůlku.
Přidejte máslo či margarín a na mírném plameni čokoládu s tukem rozehřejte. Kastrůlek sejměte a čokoládovou směs nechte vychladnout.
Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukr, vanilínový cukr, mouku a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto.
Malou obdélníkovou formu o rozměrech asi 20 X 30 cm vyložte pečícím papírem. Těsto vlijte do formy a pečte asi 20 minut ve střední části trouby.
Připravte si polevu: hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a posypejte jí ještě teplý korpus.
Nakonec polevu rozehřejte tak, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Moučník položte na mřížku a nechte jej vychladnout. Poté jej nakrájejte na kostky.