Mramorové čokoládové kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g hořké čokolády
100 g másla nebo margarínu
3 vejce
1 a ½ dl krupicového cukru
½ lžíce vanilínového cukru
2 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200°C. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte je do kastrůlku.

  2. Přidejte máslo či margarín a na mírném plameni čokoládu s tukem rozehřejte. Kastrůlek sejměte a čokoládovou směs nechte vychladnout.

  3. Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukr, vanilínový cukr, mouku a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto.

  4. Malou obdélníkovou formu o rozměrech asi 20 X 30 cm vyložte pečícím papírem. Těsto vlijte do formy a pečte asi 20 minut ve střední části trouby.

  5. Připravte si polevu: hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a posypejte jí ještě teplý korpus.

  6. Nakonec polevu rozehřejte tak, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Moučník položte na mřížku a nechte jej vychladnout. Poté jej nakrájejte na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!