Bezlepková kynutá pizza
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 15 g droždí
- 200 ml mléka (dá se nahradit vodou)
- lžička cukru
- 250 g bezlepkové směsi RUMINI na pizzu
- 4 lžíce oleje
- špetka soli
- koření na pizzu
- ingredience dle chuti na ozdobu
Postup Bezlepková kynutá pizza
Postup přípravy receptu
-
Do 200 ml mléka (vody) přidáme lžičku cukru a droždí. Vzejde kvásek.
Mouku odvážíme a nasypeme do misky, přidáme kvásek, olej, sůl a koření na pizzu.
Vypracujeme hladké vláčné těsto.
Těsto vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Dle chuti odzobíme (rajčatové pyré, šunka, sýr,…)
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200°C asi 25 minut.