Těstoviny penne s vinnou klobásou a kaštany
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g těstovin penne
- 250 g vinné klobásy
- 200 g vyloupaných a uvařenýcg kaštanů
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva loupaných rajčat
- pár lístků čerstvé šalvěje
- petrželka
- olivový olej
- mořská sůl
- vločky sušeného chilli nebo kousek čerstvé chilli papričky
- parmezán nebo Gran Moravia
Postup Těstoviny penne s vinnou klobásou a kaštany
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou. Přidáme na jemno nakrájený česnek, lístky šalvěje, rajčata i se šťávou a kaštany.
Vše společně podusíme a dochutíme chilli a solí. Těstoviny uvaříme podle návodu, hned promícháme s připravenou omáčkou a na míse posypeme petrželkou a hoblinkami Parmezánu.