Zauzený zelný Eintopf
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 hlávky letního zelí
- 2 kedlubny
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 uzená kuřecí stehna
- 150 g uzeného špeku nebo slaniny
- 2 KL uzené papriky
- 1 KL drceného kmínu
- (2 PL máslové jíšky):
- máslo
- hl. mouka
- čerstvý libeček
- petrželka
- sůl
Postup Zauzený zelný Eintopf
Postup přípravy receptu
-
Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obereme z nich maso. Kůži a špek nakrájíme na drobno a dáme vyškvařit do hrnce.
Poté přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Zaprášíme uzenou paprikou a vložíme na nudličky nakrájené kedlubny. Přisypeme kmín, osolíme, podlijeme cca 200 ml vody a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme nakrájené zelí a dusíme ještě 10 min.
Nakonec vložíme maso, posekaný česnek a zahustíme máslovou jíškou. Prohřejeme a vmícháme posekaný libeček s petrželkou.
Můžeme přidat v průběhu vaření i brambory, já je podávala zvlášť.