Zauzený zelný Eintopf

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 hlávky letního zelí
2 kedlubny
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 uzená kuřecí stehna
150 g uzeného špeku nebo slaniny
2 KL uzené papriky
1 KL drceného kmínu
(2 PL máslové jíšky):
máslo
hl. mouka
čerstvý libeček
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obereme z nich maso. Kůži a špek nakrájíme na drobno a dáme vyškvařit do hrnce.

  2. Poté přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  3. Zaprášíme uzenou paprikou a vložíme na nudličky nakrájené kedlubny. Přisypeme kmín, osolíme, podlijeme cca 200 ml vody a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme nakrájené zelí a dusíme ještě 10 min.

  4. Nakonec vložíme maso, posekaný česnek a zahustíme máslovou jíškou. Prohřejeme a vmícháme posekaný libeček s petrželkou.

  5. Můžeme přidat v průběhu vaření i brambory, já je podávala zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!