Kuskus se zeleninou, bylinkami a kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- na marinádu:
- 5 lžic balzamikového octa
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- snitka rozmarýnu
- několik listků šalvěje
- několik lístků oregána
- sůl
- drcený pepř
- 2 žluté paprikové lusky
- 2 červené paprikové lusky
- 2 malé cukety
- kousek dýně
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- drcený pepř
- 300 g kuskusu
- 1 cibule
- olivový olej
- zeleninový vývar
- sůl
- pražené piniové oříšky
- kousky mandlí
- bílý jogurt
Postup Kuskus se zeleninou, bylinkami a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na marinádu smícháme, česnek nakrájíme na plátky.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a několikrát nařízneme. Do zářezu vložíme plátky česneku. Takto připravené maso přelijeme marinádou a necháme v chladu nejméně dvě hodiny marinovat.
Mezitím si veškerou zeleninu nakrájíme na kousky, česnek pouze oloupeme a vložíme do zapékací nádoby. Osolíme a opepříme.
Naložené maso vyndáme z lednice a necháme minimálně 30 minut při pokojové teplotě. Poté zprudka na pánvi s kapkou olivového oleje ze všech stran opečeme.
Zbytek marinády nalijeme na připravenou zeleninu a promícháme. Na zeleninu položíme kuřecí maso a při 200 stupních 30 minut pečeme (zakryté).
Pote vyjmeme maso, které přikryté udržujeme v teple. Zeleninu dále pečeme do změknutí (odkrytou).
Na olivovém oleji do hněda opečeme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme kuskus, zalijeme horkým vývarem, případně osolíme, přikryjeme a necháme vstřebat tekutinu.
K pečené zelenině přisypeme hotový kuskus a promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Kuskus podáváme s plátky kuřecího masa, posypaný oříšky a lehce přelitý bílým jogurtem.