Kuskus se zeleninou, bylinkami a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
na marinádu:
5 lžic balzamikového octa
4 lžíce javorového sirupu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
snitka rozmarýnu
několik listků šalvěje
několik lístků oregána
sůl
drcený pepř
2 žluté paprikové lusky
2 červené paprikové lusky
2 malé cukety
kousek dýně
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
drcený pepř
300 g kuskusu
1 cibule
olivový olej
zeleninový vývar
sůl
pražené piniové oříšky
kousky mandlí
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu smícháme, česnek nakrájíme na plátky.

  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a několikrát nařízneme. Do zářezu vložíme plátky česneku. Takto připravené maso přelijeme marinádou a necháme v chladu nejméně dvě hodiny marinovat.

  3. Mezitím si veškerou zeleninu nakrájíme na kousky, česnek pouze oloupeme a vložíme do zapékací nádoby. Osolíme a opepříme.

  4. Naložené maso vyndáme z lednice a necháme minimálně 30 minut při pokojové teplotě. Poté zprudka na pánvi s kapkou olivového oleje ze všech stran opečeme.

  5. Zbytek marinády nalijeme na připravenou zeleninu a promícháme. Na zeleninu položíme kuřecí maso a při 200 stupních 30 minut pečeme (zakryté).

  6. Pote vyjmeme maso, které přikryté udržujeme v teple. Zeleninu dále pečeme do změknutí (odkrytou).

  7. Na olivovém oleji do hněda opečeme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme kuskus, zalijeme horkým vývarem, případně osolíme, přikryjeme a necháme vstřebat tekutinu.

  8. K pečené zelenině přisypeme hotový kuskus a promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Kuskus podáváme s plátky kuřecího masa, posypaný oříšky a lehce přelitý bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!