Vepřové závitky s fenyklem v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g krkovičky
- 100 g Loveckého salámu
- 100 g sýru Niva
- 2 červené cibule
- 2 šalotky
- 1 bulva fenyklu
- 1 řapík celeru
- 2 lžíce křenu (ze skleničky)
- koření Meat masala (Čarodějka)
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
Postup Vepřové závitky s fenyklem v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme,potřeme křenem,poklademe hranolkem loveckého salámu, hranolkem sýru a kouskem řapíku celeru. Zavineme a zajistíme nití nebi párátkem, osolíme,okořeníme.
Do pomalého hrnce dáme olej, nakrájené cibule, vložíme závitky a dáme pomalit.
Za hodinu do hrnce přidáme nakrájený fenykl, ještě trochu okořeníme a pokračujeme v pomalení (3 hodiny).
Závitky vybereme a vzniklý vývar nebo výpek (nevím jak to nazvat) ochutíme, přidáme trochu horké vody, zahustíme moukou a provaříme.