Květákovo - celerová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 květáku
1/2 celeru
koření Šangri-La
olivový olej
500 ml vody nebo vývaru
4 lžíce smetany
1/2 lžičky kurkumy
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na menší růžičky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehounce zakápneme olejem a posypeme kořenící směsí.

  2. Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme přibližně 20 minut. Poté zeleninu přemístíme do hrnce, zalijeme cca 0,5 litrem vody (aby byla zelenina ponořená), přivedeme k varu a necháme 5 minut povařit.

  3. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, buď úplně dohladka nebo můžeme nechat malé kousky. Pokud by byla polévka po rozmixování moc hustá, zředíme ji troškou vody.

  4. Poté přidáme 4 lžíce smetany, špetku muškátu, kurkumu, případě dosolíme a ještě krátce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!