Svačinový květákovo - bramborový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g květáku - růžičky
- 200 g oloupaných vařených brambor
- 2 vejce
- 1 středně velká cibule
- 80 g nakládaných okurek
- 100 g gothaje - nejlépe bez lepku a glutamátu
- 150 g majonézy nebo zakysané smetany v kombinaci s majonézou
- cca 40 g plnotučné hořčice, dle chuti
- sůl
- pepř mletý
Postup Svačinový květákovo - bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Květákové růžičky předvaříme v osolené vodě nebo páře na skus, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme je. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Středně velkou cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kvalitní gothajský salám a okurku pokrájíme na kostičky nebo tenké nudličky.
Květák, brambory a vejce pokrájíme na menší kusy, dáme do mísy, přidáme připravenou cibuli, gothaj, okurky, přidáme majonézu (zakysanou smetanu), dle chuti hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat.
Podáváme samostatně, případně s čerstvým pečivem, k svačině či večeři, ale klidně i jako přílohu, například k řízkům.