Svačinový květákovo - bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g květáku - růžičky
200 g oloupaných vařených brambor
2 vejce
1 středně velká cibule
80 g nakládaných okurek
100 g gothaje - nejlépe bez lepku a glutamátu
150 g majonézy nebo zakysané smetany v kombinaci s majonézou
cca 40 g plnotučné hořčice, dle chuti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Květákové růžičky předvaříme v osolené vodě nebo páře na skus, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme je. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Středně velkou cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kvalitní gothajský salám a okurku pokrájíme na kostičky nebo tenké nudličky.

  2. Květák, brambory a vejce pokrájíme na menší kusy, dáme do mísy, přidáme připravenou cibuli, gothaj, okurky, přidáme majonézu (zakysanou smetanu), dle chuti hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat.

  3. Podáváme samostatně, případně s čerstvým pečivem, k svačině či večeři, ale klidně i jako přílohu, například k řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!