Svižná kuřecí játra s kapary

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

340 g kuřecích jater
1 cibule
3 lžičky kapar
2 lžičky sherry octa
2 lžíce oleje
350-400 ml kuřecího vývaru
1 dobrá lžička kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
hrst hladkolisté petržele
1 větší špetka kajenského pepře
sůl
pepř
Příloha:
rýže
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od šlach, opereme a osušíme. Lžíci mouky smícháme s velkou špetkou kajenského pepře a játra v této směsi obalíme. Osolíme a opepříme. Nakrájíme nahrubo petržel, nadrobno cibuli a scedíme kapary.

  2. Na rozpáleném oleji játra osmahneme, asi tak 5 minut, aby byla opečená. Dáme stranou.

  3. Dáme vařit (dusit) rýži. Do vařící vody přidáme rýži v poměru 1 díl rýže a 1 a půl dílu vody a vaříme 5 minut, pak osolíme, přidáme oříšek másla, zakryjeme a na opravdu mírném ohni dusíme, aby rýže absorbovala veškerou vodu, tak asi 8 až 10 minut.

  4. Do pánve přikápneme olej, rozehřejeme a přidáme směs cibule, kapar a petržele. Osmahneme. Tak 4 minuty.

  5. Přidáme vývar a jakmile vše přijde do varu, přidáme ve 2 lžících vody rozmíchaný kukuřičný škrob a zakápneme sherry octem. Vše provaříme asi tak 5 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody a pak chvilku ještě provaříme.

  6. Vrátíme do pánve játra, zakryjeme a prohřejeme.

  7. Podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!