Mramorové řezy s pudinkem a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
125 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
125 g zakysané smetany
20 g kakaa
1 prášek do pečiva
1 vejce
Pudink:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
3 polévkové lžíce cukru
40 g másla
Šlehačka:
300 ml šlehačky 40%
1 ČL vanilkového extraktu
Kakaový prášek na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy od robota jsem dala vejce, cukr a vše jsem důkladně vymíchala. Dále jsem přilila rozpuštěné máslo, mléko a opět jsem vše promíchala.

  2. Připravila jsem si hladkou mouku, kterou jsem smíchala s práškem do pečiva. Mouku s práškem do pečiva jsem postupně přisypávala do mokré směsi střídavě se zakysanou smetanou.

  3. Ze všech surovin jsem v robotu vypracovala těsto, které jsem rozdělila na 2 poloviny. K jedné polovině jsem přisypala kakao a vmíchala ho do těsta. Podle potřeby jsem do kakaového těsta přilila mléko a vše dobře promíchala.

  4. Plech o velikosti 20 x 25 cm jsem vyložila pečicím papírem. Na plech jsem nejprve rozetřela bílé těsto. Na bílé těsto jsem navrstvila kakaové a stěrkou ho lehce zatlačila do bílého těsta a povrch těsta jsem uhladila.

  5. Plech jsem dala do předehřáté trouby na 180°C a těsto jsem pekla 30 minut.

  6. Něž se těsto upeklo, obvyklým způsobem jsem uvařila puding. Do ještě horkého pudinku jsem vmíchala máslo. Pudink během následujícího chladnutí nezapomínejte míchat, aby se neutvořil škraloup.

  7. Upečené těsto jsem nechala vychladnout, po stranách jsem ho seřízla, abych ho zarovnala a poté jsem ho rozřízla na polovinu. Spodní část těsta jsem potřela pudinkem. Na pudink jsem položila druhou část těsta.

  8. V míse od robotu jsem vyšlehala smetanu s vanilkovým extraktem. Použijte nejlépe 40% smetanu. Šlehačku jsem natřela na těsto.

  9. Řezy jsem nakrájela a posypala kakaovým práškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!