Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 350 g kuřecích prsou vykostěných a bez kůže
1 PL dijonské hořčice
snítka čerstvého estragonu
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
vývar
sůl
chuťově neutrální olej
cca 4 PL smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Po změknutí maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přidáme smetanu a trochu citronové kůry, rychle provaříme.

  3. Odpočinuté prso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme - já s novými brambory, jistě by byla vhodná i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!