Vinná klobása v leču pečená
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vinné klobásy
- 120 g anglické slaniny
- 1 sklenice zeleninového leča, cca 330 gramů
- 1 plnější lžička plnotučné nebo pikantní hořčice
- chilli papričky dle chuti, nemusí být
- sojová omáčka nebo worcester dle chuti
- sůl a pepř
Postup Vinná klobása v leču pečená
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat.
Takto připravené klobásy vložíme na 8-10 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů opéct lehce do barvy a pustit šťávu.
Ve sklenici leča rozmícháme hořčici a směsí přelijeme předpečené klobásy. Přidat můžeme dle chuti i trošku nasekané chilli papričky nebo pepř, můžeme dle chuti osolit nebo dochutit troškou sojovky nebo worcesteru.
Klobásky vrátíme do trouby dopéct dozlatova. Během pečení se odpaří přebytečná tekutina a vytvoří se příjemný pikantní sos.
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva, ale klidně i s bramborem nebo rýží.