Buchta se zakysankou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 ml mléka
- 1 sáček droždí
- 250 g polohrubé mouky
- 110 g cukru
- špetka soli
- 1 vejce (žloutek)
- 25 g másla
- 750 g švestek
- 3 vejce
- 250 ml zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžičky skořice
Postup Buchta se zakysankou
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme 60 g cukru, sůl, žloutek a tuk a vše nakonec zalijeme mlékem rozmíchaným s droždím.
Vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout na teplém místě.
Švestky nakrájíme na měsíčky. Těsto ještě jednou prohněteme a vyložíme jím kulatou formu. Poklademe švestkami. Do zakysané smetany vmícháme zbytek cukru a 3 vejce. Nalijeme na ovoce.
Koláč pečeme asi 30 minut na 180st.
Hotový posypeme moučkovým cukrem a skořicí.