Buchta se zakysankou

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 ml mléka
1 sáček droždí
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
špetka soli
1 vejce (žloutek)
25 g másla
750 g švestek
3 vejce
250 ml zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
1 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek.

  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 60 g cukru, sůl, žloutek a tuk a vše nakonec zalijeme mlékem rozmíchaným s droždím.

  3. Vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout na teplém místě.

  4. Švestky nakrájíme na měsíčky. Těsto ještě jednou prohněteme a vyložíme jím kulatou formu. Poklademe švestkami. Do zakysané smetany vmícháme zbytek cukru a 3 vejce. Nalijeme na ovoce.

  5. Koláč pečeme asi 30 minut na 180st.

  6. Hotový posypeme moučkovým cukrem a skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!