Švestkový závin s mandlemi (i DIA)

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová)
80 g másla pokojové teploty
80 g zakysané 15% smetany
špetka soli
Švestková náplň:
švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot)
80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky)
1/2 ČL mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo, smetanu a sůl zpracujte v kompaktní těsto, zabalte do folie a nechte cca 1/2 hodiny odpočívat v lednici. Mezitím nechte okapat kompotované švestky, které potom smíchejte s mandlemi a skořicí.

  2. Těsto z lednice vyválejte do obdélníku, poklaďte na něj švestky, zabalte, stlačte oba konce, aby švestky nevytékaly, dejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na asi 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!