Ryba v novinách
Recepty, RybyPostup Ryba v novinách
Postup přípravy receptu
-
Z masa nachystáme asi 200 gramové porce, které můžeme rozkrájet na filátka.
Na rozložený novinový dvojlist dáme část cibule a bylinek a na toto lůžko uložíme, kůží dolů, osolené, opepřené (případně jinak okořeněné) maso, zakápneme citronem (komu nevadí, může poklást plátky citronu i s kůrou) a zastříkneme olejem.
Maso zabalíme do novin a balíček můžeme převázat provázkem.
Noviny necháme nasáknout vodovodou, tedy krátce ponoříme do vody
Balíček (balíčky) dáme na plechu do pece rozpálené na 220°C a pečeme 15 minut (filátka stačí péci 10 minut).
Poznámka:Pokud chcete podávat menší porce jako předkrm, či mezichod, doporučuji maso nakrájet na porce před pečením, protože hotové maso se jen jen sype a špatně se dělí. Příloha? Zkuste grilovaný ananas.
...a určitě víte sami, v jaké společnosti budete podávat na porcelánu a kdy si můžete dovolit servírovat přímo nerozbalené jednoporcové balíčky...:-)