Ryba v novinách

Recepty, Ryby

Suroviny

plátky z lososa
cibule (pórek)
petrželka (hodně)
rozmarýn
kopr
citron
sůl
pepř
olej
noviny

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nachystáme asi 200 gramové porce, které můžeme rozkrájet na filátka.

  2. Na rozložený novinový dvojlist dáme část cibule a bylinek a na toto lůžko uložíme, kůží dolů, osolené, opepřené (případně jinak okořeněné) maso, zakápneme citronem (komu nevadí, může poklást plátky citronu i s kůrou) a zastříkneme olejem.

  3. Maso zabalíme do novin a balíček můžeme převázat provázkem.

  4. Noviny necháme nasáknout vodovodou, tedy krátce ponoříme do vody

  5. Balíček (balíčky) dáme na plechu do pece rozpálené na 220°C a pečeme 15 minut (filátka stačí péci 10 minut).

  6. Poznámka:Pokud chcete podávat menší porce jako předkrm, či mezichod, doporučuji maso nakrájet na porce před pečením, protože hotové maso se jen jen sype a špatně se dělí. Příloha? Zkuste grilovaný ananas.

  7. ...a určitě víte sami, v jaké společnosti budete podávat na porcelánu a kdy si můžete dovolit servírovat přímo nerozbalené jednoporcové balíčky...:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!