Pečená uzená ryba v papilotě

Recepty, Ryby

Suroviny

1 uzená makrela
malý kousek másla
plátek angl. slaniny (nemusí být)
kolečko cibule
půlkolečko citrónu
pečicí papír na papilotu

Postup přípravy receptu

  1. Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru položím připravenou rybku a do břišního otvoru vložím malinký kousek másla, kolečko cibule a půlkolečko citronu. Pokud mám, vložím i plátek slaniny. Zabalím do pečicího papíru a na roštu peču v předehřáté troubě větší rybu asi 20 minut, malou rybu 15 minut. Pekla jsem na roštu při 180 º C.

  2. Přidat k rybě můžete i bylinky, tymián, rozmarýn apod., to záleží na každém, ale já mám ráda tu uzenou chuť, tak je nedávám. Podáváme s brambory, hranolky, nebo jednoduchým bramborovým salátem.

  3. Uzená ryba je pochoutkou, když je studená. Ale její chuť se výrazně zlepší, i když ji jen prohřejeme v troubě (volně na pekáčku) při 150 °- 160 º C. Budete překvapeni, jakou pochoutku si tím připravíte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!