Pečená uzená ryba v papilotě
Recepty, RybySuroviny
- 1 uzená makrela
- malý kousek másla
- plátek angl. slaniny (nemusí být)
- kolečko cibule
- půlkolečko citrónu
- pečicí papír na papilotu
Postup Pečená uzená ryba v papilotě
Postup přípravy receptu
-
Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru položím připravenou rybku a do břišního otvoru vložím malinký kousek másla, kolečko cibule a půlkolečko citronu. Pokud mám, vložím i plátek slaniny. Zabalím do pečicího papíru a na roštu peču v předehřáté troubě větší rybu asi 20 minut, malou rybu 15 minut. Pekla jsem na roštu při 180 º C.
Přidat k rybě můžete i bylinky, tymián, rozmarýn apod., to záleží na každém, ale já mám ráda tu uzenou chuť, tak je nedávám. Podáváme s brambory, hranolky, nebo jednoduchým bramborovým salátem.
Uzená ryba je pochoutkou, když je studená. Ale její chuť se výrazně zlepší, i když ji jen prohřejeme v troubě (volně na pekáčku) při 150 °- 160 º C. Budete překvapeni, jakou pochoutku si tím připravíte.