Voňavá buchtička - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 jablko (nastrouhané)
- 2 hrnky polohrubé mouky (případně špaldové, nebo jiné celozrnné)
- 1 necelý hrnek cukru
- 1/2 hrnku strouhaného sušeného kokosu
- 1-2 hrnky rostlinného mléka (podle hustoty těsta)
- může být mandlové, sojové, rýžové, ovesné
- 1/4 hrnku oleje
- 1 pudinkový prášek v pytlíku (vanilka nebo čokoláda nebo karamel)
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrsti sezamových semínek (případně slunečnice, dýně, ale nemusí být)
- 1/2 hořké čokolády
- 1 balení čerstvých jahod
- 1 banán (nemusí být)
Postup Voňavá buchtička - vegan
Postup přípravy receptu
-
V míse zaděláme těsto z nastrouhaného jablka, mouky, cukru, kokosu, rostlinného mléka, oleje, pudinkového prášku a prášku do pečiva.
Do těsta přidáme semínka, ta vyberte dle své chuti. Pokud nemáte, nevadí.
Do hlubokého plechu na pečící papír vylijeme těsto a posázíme na půlky nakrájenými jahodami a na malé kousky nalámanou/nakrájenou čokoládou.
Pečeme při 180°C cca 25-35min. Jestli je buchta hotová poznáte pomocí špejle…šťouchnete a jestli se nelepí, je hotová:-)