Voňavá buchtička - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 jablko (nastrouhané)
2 hrnky polohrubé mouky (případně špaldové, nebo jiné celozrnné)
1 necelý hrnek cukru
1/2 hrnku strouhaného sušeného kokosu
1-2 hrnky rostlinného mléka (podle hustoty těsta)
může být mandlové, sojové, rýžové, ovesné
1/4 hrnku oleje
1 pudinkový prášek v pytlíku (vanilka nebo čokoláda nebo karamel)
1 prášek do pečiva
2 hrsti sezamových semínek (případně slunečnice, dýně, ale nemusí být)
1/2 hořké čokolády
1 balení čerstvých jahod
1 banán (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. V míse zaděláme těsto z nastrouhaného jablka, mouky, cukru, kokosu, rostlinného mléka, oleje, pudinkového prášku a prášku do pečiva.

  2. Do těsta přidáme semínka, ta vyberte dle své chuti. Pokud nemáte, nevadí.

  3. Do hlubokého plechu na pečící papír vylijeme těsto a posázíme na půlky nakrájenými jahodami a na malé kousky nalámanou/nakrájenou čokoládou.

  4. Pečeme při 180°C cca 25-35min. Jestli je buchta hotová poznáte pomocí špejle…šťouchnete a jestli se nelepí, je hotová:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!