Křehká a voňavá kachna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Vařená prsa:
2 kachní prsa
rýžové víno
badyán
sójová omáčka
zázvor
skořice
sůl
Těstíčko:
hladká mouka
kypřící prášek do pečiva
voda
řepkový olej
Omáčka:
česnek
zázvor
jarní cibulka
rýžové víno
Hoisin omáčka
světlá sójová omáčka
tmavá sójová omáčka
vývar z kachních prsou
kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin zchladnout.

  2. Připravíme těstíčko na obalení. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a přidáme vodu, dokud nemáme řídké těsto. Poté přidáme olej.

  3. V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje, obalíme uvařené kachní prsa v těstíčku a smažíme 4-5 minut. Při smažení na maso tlačíme a otáčíme ho.

  4. Na omáčku přichystáme nadrobno nakrájený česnek se zázvorem, nakrájené bílé konce jarních cibulek. Poté přidáme trochu rýžového vína, Hoisin omáčky, světlé sójové omáčky a tmavé sójové omáčky na obarvení. To zalijeme vývarem z kachních prsou a necháme provařit. Jakmile bude chuť ok, přidáme kukuřičný škrob a povaříme. Následně necháme lehce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!