Křehká a voňavá kachna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Vařená prsa:
- 2 kachní prsa
- rýžové víno
- badyán
- sójová omáčka
- zázvor
- skořice
- sůl
- Těstíčko:
- hladká mouka
- kypřící prášek do pečiva
- voda
- řepkový olej
- Omáčka:
- česnek
- zázvor
- jarní cibulka
- rýžové víno
- Hoisin omáčka
- světlá sójová omáčka
- tmavá sójová omáčka
- vývar z kachních prsou
- kukuřičný škrob
Postup Křehká a voňavá kachna
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin zchladnout.
Připravíme těstíčko na obalení. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a přidáme vodu, dokud nemáme řídké těsto. Poté přidáme olej.
V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje, obalíme uvařené kachní prsa v těstíčku a smažíme 4-5 minut. Při smažení na maso tlačíme a otáčíme ho.
Na omáčku přichystáme nadrobno nakrájený česnek se zázvorem, nakrájené bílé konce jarních cibulek. Poté přidáme trochu rýžového vína, Hoisin omáčky, světlé sójové omáčky a tmavé sójové omáčky na obarvení. To zalijeme vývarem z kachních prsou a necháme provařit. Jakmile bude chuť ok, přidáme kukuřičný škrob a povaříme. Následně necháme lehce vychladnout.