Hovězí zázvorové kari s černou čočkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí líčka (kližka)
2 cibule
2 lžíce oleje
5 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
1-2 lžičky červené curry pasty
sůl
160 ml kokosového mléka (nebo smetany)
černá čočka beluga
sůl
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zrůžovět pokrájenou cibuli a trochu opečeme ze všech stran posolené kousky (kostky) masa tak, aby zbělaly. Odsuneme ke kraji a na volném místě v kastrolu orestujeme nastrouhaný zázvor a curry pastu, pak promícháme s masem.

  2. Podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby maso bylo potopené a dlouho přikryté dusíme na malém ohni. Průběžně trošku podléváme.

  3. Když je maso měkké, vydusíme na tuk, přilijeme kokosové mléko nebo smetanu, necháme povařit do zhoustnutí.

  4. Černá čočka se nenamáčí, je uvařená za 20 minut - posolená, s bobkovým listem a novým kořením v čajítku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!