Valentýn-ka pro manžela

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
1 vanilkový cukr
220 g moučkového cukru
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
1 prášek do pečiva
250 g hladké mouky
Krém:
125 g změklého másla
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2-3lžíce cukru
Dále:
marmeláda
potahová hmota
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude, přidám olej a horkou vodu. Stále šlehám, ale opatrně, občas stříká jak je hmota řídká. Pak přidám mouku s práškem do pečiva. Nakonec jen lehce vmíchám sníh z bílků.

  2. Naliji do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Peču zhruba 45 minut 175-180°C. Ale zkouším špejlí. Když těsto nelepí, je hotovo. Nechám vychladnout.

  3. Krém: Uvařím hustý pudink. Odstavím z plotny a ihned na něj dám potravinářskou folii, aby se mi nahoře neudělal škraloup. Mezitím si vyšlehám změklé máslo. Šlehám třeba 5 minut, pak pomalu přidávám vychladlý pudink. Pořád šlehám.

  4. Nejdříve na pomalejší stupeň pak pomalu přidávám. Opatrně,aby se krém nesrazil. Musí být krásně vyšlehaný.

  5. Vychladlý korpus z vrchu seřízneme do roviny a pak 3x prořízneme. Odspoda mažeme marmeládu, krém, marmeládu a nakonec celý korpus pomažeme z vrchu a kolem dokola krémem. Dáme do lednice třeba na hodinu ztuhnout. Namazaný korpus potáhneme podle fantazie potahovou hmotou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!