Homemade hamburger's

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté hovězí maso
sůl
pepř
2 sezamová žemle
2 plátek ementálu
4 plátek syrové slaniny
červená cibule
ledový salát
Dressing:
Hellmanns majonéza
Hellmanns dressing Tisíc ostrovů
hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté.

  2. Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé si vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany, a během smažení je přeléváme vzniklou šťávou.

  3. Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60°C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit.

  4. Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme si dresing: 5-6 polévkových lžic majonézy, 1-2 polévkových lžíce dresingu Tisíc ostrovů (mají ho např. v Kauflandu), 2 kávové lžičky hořčice a na závěr špetka soli a pepře.

  5. Řádně promícháme a necháme cca 15 minut uležet v lednici. Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi.

  6. Na této pánvi poté osmahneme slaninu (smažíme asi 1 minutu z každé strany). Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok).

  7. A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dresingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem.

  8. Dozdobíme hranolkami a vychutnáváme si lahodný burger.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!