Čokoládový dort s Ganache

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
5 vajec
10 lžíce horké vody
25 dkg cukru
2 lžíce kakaa
25 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
krém Ganache:
400 ml smetany ke šlehání (33-40%)
400 g čokolády na vaření
mléko
rum
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s vodou šlehat do pěny, přidat cukr a znovu šlehat, zamíchat kakao a mouku s práškem, nakonec vmícháme sníh z 5 bílků. Péct na 160°C 35-40 min.

  2. Po vychladnutí rozkrojit, pokapat mlékem s rumem, jednu stranu pomazat meruňkovou marmeládou.

  3. Krém: čokoládu nalámat na menší kousky a dát do větší misky, smetanu vylít do kastrolku, zahřát až bude smetana po okrajích kastrolku perlit, ne vařit! Horkou smetanu přelít na čokoládu a nechat pár minut stát, aby čokoláda změkla. Potom pomalu zamíchat stěrkou, důkladně, aby se směs spojila. Metličkou dobře vyšlehat, až bude směs trochu tuhnout. Nechat v chladnu do druhého dne. Krém pěkně ztuhne.

  4. Krém jsem použila jako náplň, místo polevy i na ozdobu. Celý dort jsem pomazala kolem dokola, už jsem nepolévala čokoládou, i když to nevypadá, krém utvoří glazuru! Konzistence krému je asi jako Nutela. Chuťově je boží! Růžičky jsou z marcipánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!