RAW klobása

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g sušená rajčata
100 g slunečnicová semínka loupaná
50 g dýňová semínka loupaná
10 g česnek (2 stroužky)
0.5 g himalajská sůl růžová (1 KL)
2 g sladká paprika (1/2 KL)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak, až jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a odložíme je bokem.

  2. Do mixéru k semínkám přidáme sušená rajčata, která jsme si předem na 1 hodinku namočili ve vodě, sladkou papriku, česnek a podle chuti sůl. Vše pořádně rozmixujeme.

  3. Do rozmixované směsi přidáme odložená semínka a vše promícháme rukou. Nyní můžeme obsah vložit např. do sáčku a vytvarovat klobásu.

  4. Klobásu umístíme na 1 hodinu do mrazáku. Po hodině můžeme nakrájet na kolečka a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!