Pšenično-žitné bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml vlažné vody
65 g sádla
60 g tuku (zde Hera)
350 g hladké pšeničné mouky
70 g hladké žitné mouky
80 g polohrubé pšeničné mouky
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu nebo drceného kmínu
1 sušeného droždí (balíček nebo 1/2 balíčku, zkrátka na 1/2 kg mouky)
1 kávová lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.

  2. Po dvou hodinách tvoříme z těsta kuličky, které uprostřed tupou stranou nože do půlky rozmáčkneme.

  3. Bulky necháme ještě 30 minut dokynout a pak pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 25 minut (respektujte přitom zkušenosti s vlastní troubou).

  4. Pečivo má být na povrchu světlejší, zespod mírně zlatavě hnědé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!