Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
80 g cukru (nejlépe třtinového)
80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto.

  2. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.

  4. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky.

  5. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!