Pórková mléčná polévka s vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g pórku
- 20 g másla
- 20 g oleje
- 60 g hladké mouky
- 400 ml mléka - dle potřeby
- 1,2 l vývaru nebo vody - dle potřeby
- sůl
- mletý pepř
- 1 vejce
Postup Pórková mléčná polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Pórek opláchneme, podélně rozřízneme a nakrájíme na půlkolečka. Ve větší části vývaru nebo vody s mletým pepřem a solí dle potřeby ho povaříme zhruba 5 minut. Mezitím z oleje a másla připravíme světlou jíšku. Polévku touto jíškou se zbytkem vývaru zahustíme. Následně přidáme mléko a na mírnějším příkonu tepla necháme pozvolna provářet zhruba 20 minut. Nakonec v polévce necháme srazit rozkvedlané vejce a po projití varem polévku odstavíme.