Pomerančová kachní prsa s asijskými nudlemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kachní prsa - 1 ks na porci
- 1 větší pomeranč
- snítka tymiánu nebo špetka sušeného
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- rýžové přílohové nudle
- 1 kuřecí bujon Knorr
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 15 cm bílé části pórku
- 1 mrkev
- půl menší cuketky
- půl červené papriky
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžíce tmavé omáčky do smažených nudlí
- 1 jarní cibulka
- čerstvý koriandr
Postup Pomerančová kachní prsa s asijskými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým jsme opatrně nařezali kůži na mřížku..
Prsa vyndáme z marinády, lehce osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na suché pánvi, která je vhodná i na pečení v troubě, nejprve kůží dolů (pustí tuk) asi 3 minuty, pak otočíme a opečeme i z druhé strany. Opečená je dáme i s pánví do trouby předehřáté na 190° C na 10 minut péct. Upečená prsa necháme odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky.
Než se prsa udělají, připravíme přílohu. Do jednoho litru vařící vody dáme kuřecí bujon, převaříme a nalijeme na porce nudlí v uzavíratelné nádobě, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Ve wok pánvi na oleji orestujeme všechnu zeleninu nakrájenou na tenké nudličky a přidáme zbylou marinádu. Nudle měkké na skus scedíme, přidáme k zelenině a lehce promícháme. Dochutíme sojovými omáčkami a podáváme s plátky prsíček posypané nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.