Pomerančová kachní prsa s asijskými nudlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní prsa - 1 ks na porci
1 větší pomeranč
snítka tymiánu nebo špetka sušeného
1 lžička třtinového cukru
1 stroužek česneku
sůl
pepř
rýžové přílohové nudle
1 kuřecí bujon Knorr
1-2 lžíce olivového oleje
15 cm bílé části pórku
1 mrkev
půl menší cuketky
půl červené papriky
1 chilli paprička
1 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžíce tmavé omáčky do smažených nudlí
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým jsme opatrně nařezali kůži na mřížku..

  2. Prsa vyndáme z marinády, lehce osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na suché pánvi, která je vhodná i na pečení v troubě, nejprve kůží dolů (pustí tuk) asi 3 minuty, pak otočíme a opečeme i z druhé strany. Opečená je dáme i s pánví do trouby předehřáté na 190° C na 10 minut péct. Upečená prsa necháme odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky.

  3. Než se prsa udělají, připravíme přílohu. Do jednoho litru vařící vody dáme kuřecí bujon, převaříme a nalijeme na porce nudlí v uzavíratelné nádobě, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Ve wok pánvi na oleji orestujeme všechnu zeleninu nakrájenou na tenké nudličky a přidáme zbylou marinádu. Nudle měkké na skus scedíme, přidáme k zelenině a lehce promícháme. Dochutíme sojovými omáčkami a podáváme s plátky prsíček posypané nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!