Treska na česnekovém másle s bylinkovou remuládou
Recepty, RybySuroviny
- filé z tresky cca 600 g
- lžíce másla
- lžíce oleje
- 3 stroužky celého česneku
- kmín
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- citron
- remuláda:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička dijonské hořčice
- šalotka nasekaná na jemno
- čerstvá petrželka
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
Postup Treska na česnekovém másle s bylinkovou remuládou
Postup přípravy receptu
-
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.
Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned k tomu přidáme porce ryby a opékáme společně s česnekem z každé strany cca 4-5 minut, podle velikosti masa.
Hlídáme česnek, pokud začne tmavnout, vytáhneme ho. Hotovou rybu přendáme na nahřátý talíř a necháme minutku odpočinout.
Remuládu připravme smícháním všech surovin. Rybu podáváme - jako já - s máslovou zeleninou nebo s vařenými brambory. Na talíři část ryby polijeme remuládou.