Kapří hranolky
Recepty, RybySuroviny
- filety z 1 kapra
- šťáva z půlky citronu
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1/2 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- lžička sojovky
- 1 žloutek
- cca 2 lžíce vody
- sůl
- pepř
- špetka chilli (podle chuti)
- Na obalení:
- hladká mouka a solamyl 2:1
- mletá paprika
Postup Kapří hranolky
Postup přípravy receptu
-
Filety zakápneme citronem a necháme cca 10 minut odpočinout. Mezitím smícháme suroviny na marinádu. Filety nakrájíme na hranolky a namočíme do marinády. Necháme minimálně dvě hodiny marinovat. Z mouky, solamylu a papriky připravíme směs.
Odležené hranolky obalíme ve směsi. Ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje je smažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, nebo je servírujeme jen tak, k pivu nebo vínu.