Kuřecí kousky se žampióny a mandlemi v pikantní omáčce a italské barevné těstoviny Trofie Liguri
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5 kusů kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 1 jarní cibulka i s natí
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- 1 plechovka celých žampiónů
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce másla + 1 lžíce másla
- 1/2 litru kuřecího vývaru nebo vody s gelovým
- slepičím bujonem Knorr
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- špetka kajenského pepře
- hrst mandlí
- Dále:
- italské barevné těstoviny Trofie Liguri
- listy bazalky
- 2 cherry rajčátka
Postup Kuřecí kousky se žampióny a mandlemi v pikantní omáčce a italské barevné těstoviny Trofie Liguri
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky 5x5 cm, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, jarní cibulku na šikmé plátky. Mandle spaříme vřelou vodou, oloupeme a na 1 lžíci másla osmažíme do zlatova. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, zakápneme olivovým olejem a uchováme v teple.
V kastrolku na oleji orestujeme kostky masa, až jsou zlatavé, téměř měkké a vyndáme je zatím bokem. Přidáme lžíci oleje, osmažíme cibuli do sklovita a česnek, který necháme rozvonět.
Vrátíme maso, přidáme jarní cibulku, sladkou chilli omáčku, žampióny, vývar, nebo vodu s bujonem, osolíme, opepříme a dusíme vše cca 5 minut.
Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob v troše vody. Přidáme k masu a vaříme dalších cca 5 minut. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Nakonec přidáme mandle a lžíci másla na zjemnění. Servírujeme s těstovinami, zdobené nasekanou bazalkou a cherry rajčátky.