Kuřecí kousky se žampióny a mandlemi v pikantní omáčce a italské barevné těstoviny Trofie Liguri

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 kusů kuřecích prsou
1 velká cibule
1 jarní cibulka i s natí
3 stroužky česneku
5 lžic sladké chilli omáčky
1 plechovka celých žampiónů
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce másla + 1 lžíce másla
1/2 litru kuřecího vývaru nebo vody s gelovým
slepičím bujonem Knorr
olivový olej
sůl
bílý pepř
špetka kajenského pepře
hrst mandlí
Dále:
italské barevné těstoviny Trofie Liguri
listy bazalky
2 cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky 5x5 cm, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, jarní cibulku na šikmé plátky. Mandle spaříme vřelou vodou, oloupeme a na 1 lžíci másla osmažíme do zlatova. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, zakápneme olivovým olejem a uchováme v teple.

  2. V kastrolku na oleji orestujeme kostky masa, až jsou zlatavé, téměř měkké a vyndáme je zatím bokem. Přidáme lžíci oleje, osmažíme cibuli do sklovita a česnek, který necháme rozvonět.

  3. Vrátíme maso, přidáme jarní cibulku, sladkou chilli omáčku, žampióny, vývar, nebo vodu s bujonem, osolíme, opepříme a dusíme vše cca 5 minut.

  4. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob v troše vody. Přidáme k masu a vaříme dalších cca 5 minut. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Nakonec přidáme mandle a lžíci másla na zjemnění. Servírujeme s těstovinami, zdobené nasekanou bazalkou a cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!