Rybí filé na zeleném pepři

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce rybího filé
lžíce másla + 2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1-2 lžíce zeleného pepře
100 ml smetany + mléko
lžička hrubozrnné hořčice
hladká mouka
mletá paprika
pepř
sůl
citronová šťáva
nasekaná hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osušíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Hladkou mouku smícháme s pepřem a trochou papriky.

  2. Osolené filé obalíme ve směsi a oklepeme. Opečeme na másle s olejem a celými stroužky česneku z obou stran. Měkké filé vytáhneme a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku přidáme kousek másla a poprášíme lžičkou smíchané mouky. Zalijeme smetanou a smícháme. Podle potřeby zředíme mlékem.

  4. Do omáčky dáme pepř, hořčici, petrželku a chvíli povaříme. Dochutíme solí nebo pepřem, a vrátíme filé. Filé podáváme s bramborami, přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!