Cuketovo-kuřecí směs a italské těstoviny s medvědím česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 mladá cuketa
1 velká cibule
1 malá červená kapie
1 malá žlutá kapie
150-200 ml panna da cuciny (italská hustá smetana)
200 ml vody z těstovin
½ gelového kuřecího bujonu Knorr
kousek másla
olivový olej
sůl
bílý pepř
Dále:
italské těstoviny tagliatelle s medvědím česnekem
kousek bazalky na ozdobu.

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa a cuketu omyjeme a nakrájíme na libovolné kostky, cibuli na drobno a obě kapie na menší kostečky.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, scedíme (cca 200 ml vody ponecháme), pokapeme olivovým olejem, zamícháme a dáme zatím stranou do tepla.

  3. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, 1 lžíci oleje, přidáme cuketu, osolíme, opepříme a restujeme za stálého míchání do poloměkka (cuketa by měla být stále ještě křupavá) a dáme stranou.

  4. Na jiné pánvi na oleji osmažíme cibuli jen do sklovita, přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme do měkka. Přidáme vodu z těstovin, kuřecí bujon, necháme povařit a nakonec přidáme panna de cucinu, kapie a zredukujeme na potřebnou hustotu.

  5. Do hotové směsi přidáme kostečky kapie a už necháme jen chvilku provařit.

  6. Servírujeme s těstovinami, zdobené bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!