Cuketovo-kuřecí směs a italské těstoviny s medvědím česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1 mladá cuketa
- 1 velká cibule
- 1 malá červená kapie
- 1 malá žlutá kapie
- 150-200 ml panna da cuciny (italská hustá smetana)
- 200 ml vody z těstovin
- ½ gelového kuřecího bujonu Knorr
- kousek másla
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- Dále:
- italské těstoviny tagliatelle s medvědím česnekem
- kousek bazalky na ozdobu.
Postup Cuketovo-kuřecí směs a italské těstoviny s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa a cuketu omyjeme a nakrájíme na libovolné kostky, cibuli na drobno a obě kapie na menší kostečky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, scedíme (cca 200 ml vody ponecháme), pokapeme olivovým olejem, zamícháme a dáme zatím stranou do tepla.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla, 1 lžíci oleje, přidáme cuketu, osolíme, opepříme a restujeme za stálého míchání do poloměkka (cuketa by měla být stále ještě křupavá) a dáme stranou.
Na jiné pánvi na oleji osmažíme cibuli jen do sklovita, přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme do měkka. Přidáme vodu z těstovin, kuřecí bujon, necháme povařit a nakonec přidáme panna de cucinu, kapie a zredukujeme na potřebnou hustotu.
Do hotové směsi přidáme kostečky kapie a už necháme jen chvilku provařit.
Servírujeme s těstovinami, zdobené bazalkou.