Bramborové šišky s mákem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
500 g brambor
200 g jemné krupice
1 vejce
1 lžička soli
Na posypání:
mletý mák
moučkový cukr
Na polití:
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme je do měkka. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme, posypeme je krupičkou a solí a hned je promícháme. Necháme je vychladnout a přidáme rozšlehané vejce, těsto spojíme a vyválíme dva pláty vysoké asi jeden a půl cm.

  2. Nožem je nakrájíme na jeden a půl cm široké kousky, které zakulatíme a dáváme je na posypaný tác, ze kterého špalíčky vsypeme do vroucí vody a po vyplavání je vaříme asi osm minut. Vybereme je cedníkem a necháme okapat. Takto můžeme udělat dva válečky o průměru šest cm a vaříme je pozvolna pět minut, pak knedlíky obrátíme a vaříme ještě deset minut.

  3. Špalíčky dáme na talíř, polijeme je rozehřátým máslem a posypeme moučkovým cukrem, smíchaným s mletým mákem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!