Bylinkové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g přírodní rýže
1 l kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
1 pórek
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1/2 citrónu
1 lžíce olivového oleje
malý rajčatový protlak
1 lžíce tymiánu
1 lžíce majoránky
1 svazeček petrželky
1 lžíce másla
sůl
pepř
Parmezán na posypání (60 g)

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na nudličky, cibuli a česněk nakrájíme na drobno, z citrónu si vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

  2. Na oleji orestujeme pórek, cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce opečeme.

  3. Přilijeme přibližně 1/3 vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme tymiánem, majoránkou a rajčatovým protlakem. Přikryjeme pokličkou a zvolna asi 25 minut dusíme.

  4. K rýži přimícháme nakrájenou petrželku, přilijeme zbytek vývaru, osolíme a dochutíme pepřem.

  5. Nepřikryté ještě asi 25 minut za občasného míchání zahříváme, dokud není rýže měkká.

  6. Nakonec necháme v hotovém rizotu rozpustit máslo. Podáváme sypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!