Smažený chřest s omáčkou Aioli
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 120 g chřestu
- vejce
- petrželka
- 10 g hladké mouky
- 10 g strouhanky
- sůl
- cukr
- 1 plát bílého chleba
- 30 ml oleje
- 50 g mix listových salátů
- 1 žloutek
- 30 g olivového oleje
- Dijonská hořčice
- limetková šťáva
- česnek
- sůl (Fleur de Sal)
- bílý pepř
Postup Smažený chřest s omáčkou Aioli
Postup přípravy receptu
-
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vše osmažíme v rozehřátém oleji.
Omáčka Aioli: Ze žloutků, oleje, hořčice, limetkové šťávy a česneku připravíme majonézu, kterou dochutíme solí a bílým pepřem. Chřest servírujeme na hnízdě z trhaných salátů.