Dietní kuře se zeleninovou omáčkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 kuřecí stehno (prsa) bez kůže případně jiné libové maso
- 100 g bílého jogurtu
- 1 menší cibule
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 1 lžička rostlinného oleje
- 1 lžička sladké červené papriky
- bobkový list
- nové koření
- podle potřeby špetka soli
Postup Dietní kuře se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody).
Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a přidáme na cibulku, restujeme společně, po chvíli na zeleninu položíme kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, mícháme a maso obracíme, aby se na povrchu lehce zatáhlo. Pak podlijeme vodou nebo vínem, přidáme bobkový list a nové koření, přikryjeme pokličkou a vše společně dusíme, až je maso měkké.
Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujeme do hladka. Pokud je tato směs příliš řídká, necháme zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením. Poté do zeleninového pyré vmícháme bílý jogurt, podle potřeby dochutíme, maso vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu doporučujeme jako přílohu směs listových salátů, v udržovacím režimu rýži nebo těstoviny.