Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

270 g oloupaných brambor (2 větší)
200 ml netučného masového vývaru
300 ml mléka
sůl
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme.

  2. Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme.

  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Třeba i ztracené nebo sázené. Pokud budeme podávat s masem, tak vývar použijeme na omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!