Dušené kedlubny s celerem a pórkem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 větší kedlubny
- celer (poměr ke kedlubnám 1:2)
- cca 10 cm pórku (bílá část)
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca hrnek vývaru
- mléko dle potřeby
- 100 ml smetany na vaření
- 4 kuličky nového koření
- mletý pepř
- sůl
Postup Dušené kedlubny s celerem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem krátce do poloměkka.
Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme pórek a zasypeme moukou. Chvíli společně restujeme a zalijeme asi půl hrnkem mléka. Rozšleháme metličkou a ihned přidáme k zelenině.
Společně provaříme, před koncem vlijeme smetanu a dochutíme pepřem. Ten tam musí být cítit, nešetříme. Podáváme s vařenými bramborami a vejci nebo vařeným hovězím masem.