Žampionová krůtí játra s uzenou slaninou a cherry rajčátky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g krůtích jater
1 větší cibule
200 g rajčátek cherry
2 stroužky česneku
250 g celých sterilovaných žampionů
250 g uzené slaniny
3 lžíce rajčatové pyré
2-3 lžíce hladké mouky
300 ml drůbežího vývaru (nebo 1 gelový drůbeží bujon a voda)
olej
sůl
pepř
Dále:
½ jarní cibulky
½ červené kapie
petrželka nebo libeček

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme, cherry rajčátka přepůlíme, jarní cibuli na kolečka, kapii na kostečky a petrželku nebo libeček natrháme.

  2. Na troše oleje osmažíme slaninu, cibuli a česnek do sklovita, přidáme játra a restujeme, až jsou nekrvavá a téměř měkká.

  3. Zasypeme moukou (jako bychom cukrovali) dobře promícháme, přidáme vývar, žampiony, rajčatové pyré a vaříme na mírném plameni, až se vše spojí v omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme cherry rajčátka a ještě chvíli vaříme (cca 4 minuty).

  4. Hotové servírujeme zdobené jarní cibulkou, kapií a petrželkou nebo libečkem. Jako příloha je výborná tarhoňa, rýže, těstoviny, ale lze podávat i s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!